Vrijwilligers voor deelauto voor Geffen

Datum: 18-09-2019


Vrijwilligers voor deelauto voor Geffen

De dorpsraad is op zoek naar vrijwilligers voor bemensing van een deelauto in Geffen. 


Vanaf begin 2020 stopt vervoersmaatschappij Arriva met buslijn 161. De lijn zorgt voor een verbinding tussen Nuland via Geffen naar Oss. Helaas is er gebleken dat er te weinig reizigers zijn om deze buslijn exploitabel te houden. Naar aanleiding van dit besluit hebben we gesprekken gevoerd voor mogelijk een alternatief. Arriva staat welwillend tegenover het beschikbaar stellen van een zogenaamde deelauto.

 

Zo’n auto kan op afspraak ingezet worden voor vervoer naar diverse bestemmingen en zorgt daarmee voor mobiliteit. Een voorbeeld is o.a. het ziekenhuis in Uden. Als dorpsraad willen we graag onderzoeken of dit haalbaar is.


We zoeken dus vrijwilligers, in het bezit van een rijbewijs, die één of meerdere dagdelen in de week als chauffeur de afspraken willen rijden. Naast chauffeurs zijn we ook op zoek naar enkele vrijwilligers die de ritten en de groep chauffeurs willen coördineren. Wij denken aan een team van minimaal 10 personen. Als je hieraan een bijdrage wilt leveren en natuurlijk zin en tijd hebt, dan komen wij graag met jou in contact.

 

Stuur een e-mail naar: info@dorpsraadgeffen.nl 

 

Ons voornemen is om ongeveer half november a.s. met alle belangstellenden bij elkaar te komen voor het bespreken van de mogelijkheden en het maken van afspraken.

Facebook
Twitter
Instagram
YouTube

Deze website wil gebruik maken van cookies.