Buslijn 90: provincie zet besluit door

Datum: 24-10-2021


Buslijn 90: provincie zet besluit door

Voor de zomer zijn wij door de provincie en Arriva geïnformeerd dat de bezetting van buslijn 90 in de avonden en weekenden zeer beperkt was en de buslijn op deze momenten niet rendabel. Zij gaven aan deze rijtijden dan ook in de nieuwe dienstregeling voor 2022 te willen schrappen. Dit voornemen viel ons koud op ons dak. De provincie zegt waarde te hechten aan een goed bereikbaar platteland, maar na het verdwijnen van buslijn 161 wordt nu ook buslijn 90 versobert. Nu de provincie deze bezuiniging doorzet lijken ze toch meer waarde aan de financiële kant te hechten, tot onze teleurstelling. 


Het proces

In juni ontvingen we het bericht van de voorgenomen bezuinigingen. We hebben toen contact opgenomen met de Dorpsraad Nuland en de oudervereniging van Heesch en zijn in overleg gegaan met de provincie en de vervoersmaatschappij. Ook de drie gemeenten zijn aangehaakt en zij hebben zienswijze ingediend op de voorgenomen plannen. Verder hebben we de lokale media opgezocht. Ondanks de diverse overleggen en bezwaren hebben de provincie en Arriva in oktober besloten om de dienstregeling per 1 januari aan te passen. Dat betekent dat er vanaf januari geen bussen meer rijden in de avonduren en weekenden.

 

Alternatief

De Regiotaxi wordt als alternatief vervoermiddel aangewezen. Maar deze is vier keer zo duur als de bus, niet echt een alternatief voor mensen met een kleine beurs. Volgende maand is er nog een laatste overleg, maar dat gaat louter over een overgangstermijn waarin busreizigers goedkoper gebruik kunnen maken van de Regiotaxi.   

 

Artikelen Brabants Dagblad

29 juni 2021: https://www.bd.nl/oss-e-o/dorpsraad-geffen-onthutst-over-schrappen-buslijn-90-in-weekeinde~a6f62c35/

1 juli 2021: https://www.bd.nl/den-bosch-vught/busvervoer-in-nuland-vervalt-in-weekeinde-dorpsraad-denkt-er-weinig-aan-te-kunnen-doen~ad80457f/

15 juli 2021: https://www.bd.nl/oss-e-o/oss-is-glashelder-handen-af-van-buslijn-90~a9137f6b/

20 september 2021: https://www.bd.nl/den-bosch-vught/schrappen-busdienst-nuland-niet-wenselijk~a701f209/

20 oktober 2021: https://www.bd.nl/oss-e-o/bezuiniging-op-buslijn-door-geffen-en-nuland-gaat-gewoon-door~aac17a85/

Facebook
Twitter
Instagram
YouTube

Deze website wil gebruik maken van cookies.