Energiecrisis: hulp voor maatschappelijke organisaties

Datum: 15-10-2022


Energiecrisis: hulp voor maatschappelijke organisaties

De gevolgen van de sterk gestegen energieprijzen kunnen voor allerlei maatschappelijke organisaties groot zijn. En dat heeft dan weer gevolgen voor mensen die gebruik maken van deze organisaties. Dat willen we zoveel als mogelijk voorkomen. Daarom vinden we het belangrijk om maatschappelijke organisaties te helpen waar dat nodig is en waar we dat kunnen.


Wat doet gemeente Oss?

In onze gemeentebegroting voor komend jaar nemen we diverse maatregelen om financiële hulp te bieden. Zo verhogen we onze subsidies extra, zodat de maatschappelijke organisaties deze energiecrisis beter op kunnen vangen.

 

Kunt u als maatschappelijke organisatie de problemen niet zelf meer oplossen? Mail naar energiecrisis@oss.nl. Wij nemen snel contact met u op.

 

Wat kunt u zelf doen?

U kunt als organisatie zelf bekijken waar u kunt besparen op energieverbruik. Op de website van uw energieleverancier vindt u adviezen hoe u dit kunt doen. Want, wat u niet verbruikt, hoeft u niet te betalen.

 

Wat doet de rijksoverheid?

De rijksoverheid is bezig om op landelijk niveau maatregelen te nemen om de gevolgen van deze energiecrisis zo klein mogelijk te laten zijn. Diverse maatregelen zijn in voorbereiding of komen binnenkort in werking. Kijk voor meer informatie op www.rijksoverheid.nl


Bron: gemeente Oss

Facebook
Twitter
Instagram
YouTube

Deze website wil gebruik maken van cookies.