Gemeente Oss neemt strengere maatregelen tegen verkeerd afvalgedrag

Datum: 14-12-2023


Gemeente Oss neemt strengere maatregelen tegen verkeerd afvalgedrag

In Oss wordt helaas veel overlast ervaren van verkeerd aangeboden afval. Zowel bewoners als bedrijven bieden het afval niet altijd op een goede manier aan. Dit zorgt ervoor dat afval op plekken belandt waar het niet hoort, zelfs in natuurgebieden en langs wegen.


Dit jaar zijn er in Oss veel controles geweest. Eerst gaf de gemeente vooral waarschuwingen. Maar vanaf 6 november worden boetes uitgedeeld. De boetes zijn helaas nodig om te zorgen dat mensen beter omgaan met het aanbieden van afval. Vanaf 11 november zijn er extra controles op verkeerd aangeboden afval en illegale dumping.

In de afgelopen maand werden 21 boetes uitgedeeld voor het verkeerd aanbieden van afval en illegale dumpingen. Er zijn boetes van € 100,- voor het verkeerd weggooien van afval. Het kan oplopen tot € 400,- als mensen hun afval op plaatsen dumpen waar het niet mag. Bedrijven betalen het dubbele, zij kunnen boetes tot € 800,- krijgen.

De mensen die toezien op de regels blijven regelmatig controleren. Dat doen ze om ervoor te zorgen dat iedereen zich aan de regels houdt. Vanaf 2024 zijn er extra controles om op te treden tegen verkeerd afvalgedrag.  

Gemeente Oss benadrukt het belang van samenwerken voor een schone en mooie omgeving. Door afval goed te scheiden en aan te bieden, zorgen we samen voor een duurzame en prettige leefomgeving. En dan zijn die extra controles en boetes niet meer nodig.


Bron: gemeente Oss

Facebook
Twitter
Instagram
YouTube

Deze website wil gebruik maken van cookies.