Geslaagde bijeenkomst Dag van de Duurzame Verpakking in Oss

Datum: 13-06-2022


Geslaagde bijeenkomst Dag van de Duurzame Verpakking in Oss

Samen (ver)pakken we de toekomst!

 

Op donderdag 8 juni vond bij Dome-X in Oss de derde editie van de landelijke Dag van de Duurzame Verpakking plaats. Deze dag stond in het teken van het thema ‘Samen (ver)pakken we de toekomst’. HAS Hogeschool studenten Kayleigh Lucassen, Bibi van der Wiel, Joya Mafficioli del Casteletto en Joes Rengers organiseerden dit event in opdracht van de gemeente Oss.


Wereldwijd duurzaam verpakken

Honderd studenten, young professionals en experts uit de food-verpakkingsbranche bezochten de Dag van de Duurzame Verpakking. Sprekers Dirk Groot van Zwerfinator, student/ondernemer Eline Bobbe van Tricup, Vivian Selen van KTBA en inspirator Leo Klapwijk deelden hun visie op duurzaam verpakken en een duurzame wereld. Bezoekers deden nieuwe ideeën op en maakten contact met bedrijven en inspirators. Op een vacaturewand wierven bedrijven studenten voor een stage, afstudeeropdracht of baan. Na de bijeenkomst was er een drukbezochte netwerkborrel met hapjes van Mr. Long en Doggybag Streetfoods&Drinks.

Dirk Groot van Zwerfinator (vecht tegen zwerfafval en plastic soep): ‘Het meest vervuilend in de openbare ruimte zijn verpakkingen van alles wat je buiten kan eten. Neem de zwerfafvalfactor mee bij het ontwerp van deze verpakkingen!’

 

Innovatieprogramma circulaire verpakkingen

Oss is al jaren een koploper binnen de food-verpakkingsindustrie. De gemeente, verpakkingsindustrie en foodbedrijven werken samen om de Osse verpakkingsindustrie toekomstbestendig te maken. Dit doen ze met het Innovatieprogramma Circulaire Verpakkingen Oss van de Regio Deal Noordoost-Brabant. De Dag van de Duurzame Verpakking is hier een onderdeel van.

Frank den Brok, wethouder Economie Oss: ‘De rode draad van vanmiddag is Samen (ver)verpakken we de toekomst. Dat sluit goed aan bij ons coalitieprogramma Samen duurzaam vooruit. We houden blijkbaar allebei niet van stilstaan.’

 

Met de Dag van de Duurzame Verpakking werkt de gemeente Oss aan twee ambities van de Strategienota Economie Oss 2021-2025: Toekomstige arbeidsmarkt en talent en Duurzaam en toekomstbestendig ondernemen. De Dag van de Duurzame Verpakkingen levert ook een bijdrage aan vier Global Goals:

 Studenten Kayleigh, Bibi, Joya en Joes organiseren De Dag van de Duurzame Verpakking

 

Kijk voor meer informatie op www.oss.nl/globalgoals


Bron: gemeente Oss

Facebook
Twitter
Instagram
YouTube

Deze website wil gebruik maken van cookies.