Koninklijke onderscheiding 2020

Datum: 19-05-2019


Koninklijke onderscheiding 2020

Ook voor 2020 kunt u weer mensen voordragen. Er zijn in ons dorp veel vrijwilligers die op een bijzondere manier maatschappelijk actief zijn en die misschien wel voor een Koninklijke onderscheiding in aanmerking komen. Dus kijk eens rond in uw omgeving of binnen uw vereniging!


Het gaat dan om mensen die al jarenlang (minimaal 20 jaar) in één of meerdere (bestuurs)functie(s) actief zijn. Of om personen die al vele jaren bijzondere prestaties of inspanningen hebben geleverd die erg belangrijk zijn voor de maatschappij.


Hoe werkt het?

  • Het is verstandig om eerst met de gemeente te overleggen of uw voordracht kans maakt. Neem daarvoor contact op met de kabinetschef van de    gemeente Oss, mevrouw Anja Kleinpenning- Loosschilder, telefoon 14 0412.
  • Daarna kunt u op www.lintjes.nl het formulier invullen.
  • Nadat u iemand heeft voorgedragen gaat de kabinetschef op onderzoek uit.
  • Daarna stuurt de burgemeester een aanbeveling naar de Commissaris van de Koning die daarna zijn aanbeveling doorstuurt naar het Kapittel in Den Haag. Deze instantie adviseert de Minister die dan uiteindelijk beslist of de aanvraag wel of niet wordt gehonoreerd. Een vrij lang traject dus.
  • Uw voordracht moet dan ook vóór 15 juni 2019 bij de gemeente zijn ingediend.

 

Vragen?
Voor meer informatie over het aanvragen van een Koninklijke onderscheiding kunt u contact opnemen met de kabinetschef van de gemeente Oss, mevr. Anja Kleinpenning- Loosschilder, telefoon 14 0412.

Facebook
Twitter
Instagram
YouTube

Deze website wil gebruik maken van cookies.