Nationale archologiedagen in Oss

Datum: 13-06-2022


Nationale archologiedagen in Oss

De Nationale Archeologiedagen op 17, 18 en 19 juni a.s. brengen het verleden tot leven met honderden activiteiten door het hele land. Ook in Oss doen we dit jaar weer mee. Met onder meer een open avond, een open dag en een meegraafdag.

 

Oss en archeologie horen bij elkaar. Bijna iedereen heeft wel eens gehoord over het vorstengraf met het kromgebogen zwaard en de Romeinse tempel die bij Kessel heeft gestaan. En net als vorig jaar zijn de archeologiestudenten van de Universiteit Leiden op dit moment weer in Oss voor hun veldpracticum. Dit jaar graven ze op twee locaties in het gebied waar de nieuwe woonwijk Amsteleind moet verrijzen (aan de Gewandeweg en bij het Brand). Daarbij wordt onder meer het prehistorisch grafveld dat vorig jaar gevonden is volledig opgegraven.


Het Osse programma

Gemeente Oss organiseert de Osse Archeologiedagen samen met de Universiteit Leiden en Stadsarchief Oss. Het programma bestaat uit:

·         Een open avond met rondleidingen over de opgravingen aan de Gewandeweg op donderdag 16 juni

·         Een open dag met rondleidingen over de opgravingen aan de Gewandeweg op vrijdag 17 juni

·         Een meegraafdag op zaterdag 25 juni. Omdat de groep vol zit, is inschrijving hiervoor helaas niet meer mogelijk.

·         Fietsen of wandelen langs een van de archeologische of cultuurhistorische themaroutes.

·         Schoolactiviteiten rond het thema archeologie, met behulp van de verschillende leskisten van Stadsarchief Oss.

·         Het bekijken van leuke en leerzame filmpjes over wat er allemaal gevonden is in Oss.

 

Stadsarchief Oss heeft vanaf 15 juni allerlei interessante informatie over archeologie, ook voor kinderen.

 

Kijk op www.trefhetinoss.nl/archeologiedagen voor het complete programma in Oss.

 

Nationaal programma 

De Nationale Archeologiedagen vinden in het hele land plaats. De dagen brengen het verleden tot leven, en vertellen het verhaal van vroeger. Een unieke kans om eens mee te kijken wat er allemaal in de Nederlandse bodem verborgen zit en zat! Het complete landelijke programma is te bekijken op www.archeologiedagen.nl/programma.


Bron: gemeente Oss

Facebook
Twitter
Instagram
YouTube

Deze website wil gebruik maken van cookies.