Schouw dorpshart

Datum: 12-03-2019


Schouw dorpshart

Alweer een aantal jaren hoort Geffen bij de gemeente Oss. Dat betekent dat het gemeentehuis op het dorpsplein zijn functie heeft verloren. Binnenkort starten we met de eerste schetsen voor het dorpsplein van Geffen en u kunt hierover meedenken!


De ontwerpers willen graag weten wat er voor de diverse belanghebbenden speelt en alles zo goed mogelijk voorbereiden. U kunt ons daar bij helpen. Direct belanghebbenden nodigen we van harte uit voor een ‘schouw’ (Dit is een wandeling door het plangebied) op woensdag 20 maart van 10.00-12.00 uur. De schouw begint op het dorpsplein. Deze schouw geeft aan de ontwerpers informatie voor het eerste dorpsgesprek van 27 maart waar alle Geffenaren van harte welkom zijn. 
Wilt u meelopen? U kunt zich aanmelden vóór 18 maart bij Anne Zaadnoordijk, mail A.Zaadnoordijk@oss.nl of bel 14 0412.

Wat vindt u belangrijk?

We willen u vragen om vooraf aan de schouw alvast na te denken over wat u belangrijk vindt voor het dorpsplein. Hieronder leest u wat we gaan doen: 

We ontmoeten elkaar op het dorpsplein en starten met een korte voorstelronde.
Kunt u iets meenemen wat voor u vertelt over de toekomstige invulling van het gebied? Wat zou u graag zien op het plein, wat juist niet? Misschien weet u wel een goed voorbeeld van een mooi plein. Het kan een foto zijn van iets moois op een andere plek, een ding, of iets willekeurigs wat voor u symbool staat en wat u belangrijk vindt. Alles is mogelijk! 
Na de voorstelronde maken we een wandeling in de omgeving van het plein. We stoppen op verschillende plekken. Wat is een goed of niet goed op die plek en wat speelt er? We zijn heel nieuwsgierig naar de verhalen over plekken. 
Op woensdag is het markt. Het kan zijn dat er andere mensen aanhaken. Dit is juist leuk en nuttig. Zo halen we meer verhalen op en kan er breder meegedacht worden.
We geven een doorkijk naar de eerste dorpsavond en sluiten af.

Dorpsgesprekken en interactieve website

De komende maanden organiseren we drie dorpsgesprekken waarbij inwoners uit Geffen kunnen meedenken. Het eerste dorpsgesprek is op 27 maart. En we hebben een speciale website gemaakt voor het ontwikkelen van het plan voor Dorpshart Geffen. Op deze website staat alles wat in de dorpsgesprekken is besproken. Daarop kunt u uw wensen en ideeën plaatsen. Op deze manier kan iedereen meedoen, ook in de weken na de dorpsgesprekken. De website zal vanaf 27 maart actief zijn.


Projectgroep en Dorpsraad Geffen

Vanuit de gemeente Oss is een projectgroep voor Dorpshart Geffen opgestart. Anne Zaadnoordijk is de projectleider vanuit de gemeente. Het ontwerp wordt gemaakt en begeleid door het ontwerpbureau LOS stadomland uit Vught. Gemeente Oss en Dorpsraad Geffen werken voor het ontwikkelen van het plan nauw samen. 

Facebook
Twitter
Instagram
YouTube

Deze website wil gebruik maken van cookies.