Een tegen eenzaamheid

Datum: 23-09-2023


Een tegen eenzaamheid

Eenzaamheid komt meer voor dan je denkt. Zo’n 44,5% van de Osse inwoners gaf in 2022 aan dat hij of zij zich soms eenzaam voelde. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door gezondheidsproblemen of door het verliezen van sociale activiteiten of werk. In Oss werken verschillende organisaties samen tegen eenzaamheid.


Week tegen Eenzaamheid

De Week tegen Eenzaamheid is van 28 september tot en met 4 oktober. Tijdens deze week delen Thijs van Kessel, Mariken van Woerkum en wijkcoördinatoren kweekplantjes uit. Vanuit de gedachte om ‘een zaadje te planten’ vragen we inwoners om na te denken over hun persoonlijke omgeving. Denk aan buren, kennissen, vrienden en familie. Je kunt het kweeksetje cadeau geven aan iemand die misschien wat extra aandacht nodig heeft. Ook bij de publieksbalie in het gemeentehuis staan in deze week dagelijks kweekplantjes klaar om cadeau te geven.

 

Scherp op signalen

Je kunt aan iemand niet zien of degene zich eenzaam voelt en er wordt weinig over dit onderwerp gepraat. Eenzaamheid kan ervoor zorgen dat mensen lichamelijke of psychische klachten krijgen en niet goed in hun vel zitten. Daarom is het belangrijk om hier aandacht voor te vragen en scherp te zijn op signalen van eenzaamheid. Iemand kan zich bijvoorbeeld steeds meer uit het sociale leven terugtrekken en op zichzelf aangewezen zijn. Door hier alert op te zijn, kun je eenzaamheid bespreekbaar maken en er ook iets aan doen.

 

Samen met organisaties in Oss

Om eenzaamheid bij onze inwoners tegen te gaan werkt gemeente Oss met verschillende organisaties samen zoals ONS welzijn en diverse wijk- en dorpshuizen.

 

Kijk voor meer informatie op https://www.oss.nl/zorg/to/Een-tegen-eenzaamheid.htm.


Bron: gemeente Oss

Facebook
Twitter
Instagram
YouTube

Deze website wil gebruik maken van cookies.