SDG Action Week & Vlaggendag

Datum: 23-09-2023


SDG Action Week & Vlaggendag

Van 21 tot 27 september is SDG Action Week. SDG staat voor Sustainable Development Goals (SDG’s). In Nederland noemen we dat Global Goals: de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. In die week viert heel Nederland (en Oss ook) de ‘verjaardag’ van de Global Goals. Over de hele wereld zijn in die week activiteiten rondom de duurzaamheidsdoelen.

 

Kijk voor meer informatie op https://www.sdgactionday.nl/


Global Goals en Oss

Op 25 september staan er twee activiteiten in Oss op het programma:

 

Hijsen van Global Goals vlag

De Global Goals bestaan op 25 september 8 jaar. Om dat te vieren hijsen gemeenten en andere organisaties in Nederland en het buitenland de Global Goals vlag, zo ook in Oss. Dat doen we onder de noemer #Gemeente4GlobalGoals

‘De Ontmoeting’
Stichting Global Goals Oss organiseert die avond ‘De Ontmoeting’.  
Programma ‘De ontmoeting’:

·         Burgemeester Wobine Buijs- Glaudemans staat stil bij het feit dat Oss al 10 jaar Fairtrade gemeente is. Fairtrade helpt boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden een betere plek te verwerven in de handelsketen, zodat ze kunnen leven van hun werk en kunnen investeren in een duurzame toekomst. Fairtrade is zowel een keurmerk als een wereldwijde beweging. Samen maken we de wereld eerlijk, met gelijke kansen voor iedereen.

·         Wethouder Frank den Brok geeft inzicht in de stand van zaken met betrekking tot de duurzaamheid van Osse ondernemingen. 

·         Drie projecten van Stichting Global Goals Oss worden toegelicht:

o    het belang van ontbijt op school,

o    Oss als lerende stad

o    en ondersteuning van Ossenaren bij financiële problemen.

Locatie, tijd & inschrijven De Ontmoeting

·         17.00 – 20.30 uur (inloop vanaf 16.30 uur)

·         bedrijfsrestaurant gemeentehuis Oss

·         Je kunt je inschrijven via: https://forms.gle/Zn3Gcu5brxdvQaqS7 Geef daarbij ook aan welke SDG/Global Goal jouw voorkeur heeft.


Bron: gemeente Oss

Facebook
Twitter
Instagram
YouTube

Deze website wil gebruik maken van cookies.