Energiehulp in de gemeente Oss

Datum: 24-12-2022


Energiehulp in de gemeente Oss

De gemeente Oss wil dat zoveel mogelijk inwoners zo min mogelijk last hebben van de hogere energiekosten. Met Energiehulp biedt het inwoners die recht hebben op energietoeslag, laagdrempelige mogelijkheden om energie te besparen. Ze kunnen een bespaarbox bestellen of een klusbus langs laten komen. Daarmee verlagen ze direct hun energiekosten. De aanvragen stromen al binnen.


Gas en stroom zijn momenteel duur. Daarom is het belangrijk om energie te besparen. De gemeente Oss wil het inwoners zo makkelijk mogelijk maken om hun (huur-)woning te verduurzamen. En dus om geld te besparen. “Met Energiehulp helpen we de mensen die onze hulp daarbij het hardste nodig hebben”, zegt Jacco Peter Hooiveld, wethouder bij de gemeente Oss. “Met simpele maatregelen kunnen ze hun energiekosten direct verlagen. En het vergroot bovendien het wooncomfort.”

 

Gratis bespaarboxen

Bewoners die zelf de handen uit de mouwen willen én kunnen steken, kunnen kiezen voor een gratis bespaarbox. Daarin zitten allerlei handige producten om hun woning te verduurzamen. Denk aan een douchetimer, tochtstrips of radiatorfolie. Bewoners kunnen kiezen uit twee boxen: een om stroom te besparen of een box om gas te besparen.

 

Gratis klusbus

Bewoners die hulp willen bij het verduurzamen van hun woning, kunnen de gratis klusbus langs laten komen. Een klusteam van het bedrijf Klimaatroute plaatst dan bijvoorbeeld radiatorventilator, een waterbesparende douchekop of tochtstrips. Ook geven de klussers ter plekke advies om energie te besparen. De klusbus is een initiatief van de gemeente Oss en andere gemeenten in de regio.

 

Brief ontvangen

De gemeente Oss heeft alle inwoners die voor de bespaarbox of de klusbus in aanmerking komen een brief gestuurd. Daarin staat alle informatie om de bus of box aan te vragen. Op www.oss.nl/energiehulp staat meer informatie en via energiehulp@oss.nl kunnen inwoners hun vragen stellen.

 

Workshops en keukentafelgesprekken

Naast de bus en box is er meer Energiehulp. Voor iedere inwoner van de gemeente organiseert de gemeente workshops en keukentafelgesprekke. De workshops ‘Zo lees je je Energierekening’ vinden verdeeld over de gemeente plaats. Daar geven experts veel tips en advies op het gebied van energiebesparing. Inwoners die liever thuis advies krijgen, kunnen een afspraak maken voor een keukentafelgesprek met een adviseur.

 

De gemeente Oss is een Global Goals Gemeente. Dit initiatief draagt bij aan de volgende doelen:

global goals


Bron: gemeente Oss

Facebook
Twitter
Instagram
YouTube

Deze website wil gebruik maken van cookies.